Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Jahodová zmrzlina se smetanou

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut

Jahodová zmrzlina se smetanou - postup přípravy

Připravte si osvěžující pochoutku, která vám přijde vhod během celého roku. Má jemnou strukturu, výrazně ovocnou chuť a zamilují si ji dospělí i děti.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Jahody omyjte, zbavte je zelených částí a vložte do mixéru, kde je rozmixujte dohladka. V samostatné míse vyšlehejte smetanu dotuha a vmíchejte do ní kondenzované mléko.  

2. KROK

Do směsi přidejte vanilkový extrakt, a jakmile se ingredience propojí, také rozmixované jahody. Vzniklou hmotu přelijte do formy, kterou vložte do mrazáku na 6 hodin, nejlépe na noc.

3. KROK

Jahodovou zmrzlinu se smetanou uchovávejte ve vzduchotěsné nádobě, v mrazáku. 

Tip: Před podáváním ji aspoň 10 minut nechte stát v pokojové teplotě. Bude se vám lépe porcovat.

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

6. KROK

Zdroj receptu: Obżarciuch

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů