Jahodové šneky z listového těsta - postup přípravy
Jahodová sezóna je v plném proudu, a proto je ten pravý čas vyzkoušet tento jednoduchý recept na sladké šneky. Žádná návštěva jimi nepohrdne.
Ingredience
Z jahod odstraňte stopky a nakrájejte je na čtvrtky. Ubrouskem je pak zbavte přebytečné vody.
Listové těsto vyválejte na pravidelný čtverec a rozložte na něm čtvrtky jahod pečlivě jednu vedle druhé.
Listové těsto plněné jahodami stočte do rolády. Při stáčení konec rolády potřete mlékem, bude vám tak mnohem lépe držet pohromadě.
Jahodovou roládu nakrájejte na zhruba tři centimetry silné šneky, které dejte na plech vyloženým pečicím papírem.
Šneky na plechu zlehka potřete mašlovačkou namočenou v mléce a posypejte je cukrem. Pečte je v troubě předehřáté na 180° zhruba 25–30 minut.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.