Jak přidat vejce do těsta, aby neztratilo na objemu

i Zdroj fotografie: iStock
i Zdroj fotografie: Pixabay
ČAS PŘÍPRAVY
minut
ČAS VAŘENÍ
minut
NÁROČNOST
Snadná

Jak přidat vejce do těsta, aby neztratilo na objemu - postup přípravy

Pečení se bez vajec jednoduše neobejde. Některé nekynuté moučníky ale bývají často zplihlé a málo nadýchané, čemuž však lze snadno předejít i bez přidání kypřícího prášku. Stačí správně pracovat s vejci a vaše sušenky, buchty a koláče budou nádherně nadýchané a vzdušné.
1. KROK

Tajemství vzdušného nekynutého těsta


Pokud často připravujete piškotové dorty, lité buchty či jiné podobné druhy nekynutého pečiva a často se vám stává, že mu chybí vzdušnost a objem, tento návod je právě pro vás. Využívají jej mimo jiné také východoasijští kuchaři, pro něž je základem jejich nebývalé kulinářské alchymie.

Postupujte následujícím způsobem:

1. Oddělte bílky od žloutků.

2. Žloutky vmíchejte do těsta spolu s ostatními surovinami.

3. Když získáte homogenní těsto, odložte jej stranou a bílky vyšlehejte do pevného sněhu.

4. Ihned po vyšlehání sníh zapracujte do těsta. Nepoužívejte k tomu ale šlehač, vmíchejte je jemnými krouživými pohyby stěrkou směrem ode dna vzhůru.

5. Hotové těsto ihned a bez čekání přelijte do formy a dejte je péct.

6. Po dopečení buchtu ihned nevytahujte z trouby, ale nechte ji chvilku zvolna chladnout při pootevřených dvířkách.

Při dodržení tohoto postupu už se vám nikdy nestane, že byste připravili tuhý a zplihlý piškot.

Galerie

Co si myslíte o receptu?
4/5 (79%) 290 hlasů
Nahlásit chybu
88 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt