Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí francouzské chlebíčky s ochuceným máslem

3,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 180 minut

Domácí francouzské chlebíčky s ochuceným máslem - postup přípravy

Chcete-li své hosty překvapit něčím, co zatím ještě nejedli, vsaďte na doma upečené francouzské chlebíčky, které můžete ochutit hned dvěma druhy ochucených másel.

Ingredience pro:
2 dávky
+ -

Sleďové máslo

Kaviárové máslo

Těsto na chléb

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Máslo vyndejte z lednice a nechte ho změknout. Poté jej v misce rozmačkejte a přidejte k němu kaviár. Vše posypejte nasekaným koprem a zamíchejte. Tuto směs následně zabalte ve tvaru válečku do potravinové fólie a dejte chladit do lednice.

Tip: Červený kaviár můžete nahradit například kaviárem z tresky.

2. KROK

V druhé míse smíchejte máslo s nakrájeným soleným sleděm a zrnky hořčice. Směs ve tvaru válečku zabalte do potravinové fólie a také vložte do lednice. 

3. KROK

Zatímco se obě směsi chladí, upečte si v domácí pekárně vlastní chléb. Do domácí pekárny vlijte vodu, olej, přidejte sůl, mouku, cukr a sušené droždí. Zvolte program na 750 g směsi a pečte v pekárně zhruba 3 hodiny. Chléb by měl být středně propečený a měl by mít křupavou kůrku.

4. KROK

Poznámka: Každá domácí pekárna je jiná, proto při pečení postupujte podle pokynů uvedených v návodu vaší pekárny.

5. KROK

Po upečení chléb vyklopte z formy a přikryjte ho utěrkou, aby se rozležel. Nechte jej vychladnout a poté jej nakrájejte a ochuťte připravenými másly.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů