Jarní avokádové chlebíčky - postup přípravy
Sváteční chlebíčky nemusejí znamenat jen bílou veku se spoustou bramborového salátu. Vyzkoušejte odlehčenou, ale neméně chutnou verzi s avokádovou pomazánkou podle receptu od paní Andy Březinové.
Ingredience
Avokádo rozkrojte, vyjměte pecku a lžící vydlabejte dužninu ze slupky. Vložte ji do mixéru, přidejte trochu prolisovaného česneku, špetku soli, zakysanou či sladkou smetanu nebo lučinu a vše zakapejte limetkovou, případně citrónovou šťávou. Vše promixujte dohladka.
Celozrnnou bagetu nakrájejte na kolečka, a pokud chcete, můžete je nechat lehce opéct na pánvi. Vzniklé tousty potřete avokádovou pomazánkou a podle chuti ozdobte rozkrojeným cherry rajčátkem, nasekanou pažitkou nebo jarní cibulkou, případně další zeleninou podle chuti.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.