Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Jarní avokádové chlebíčky

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut

Jarní avokádové chlebíčky - postup přípravy

Sváteční chlebíčky nemusejí znamenat jen bílou veku se spoustou bramborového salátu. Vyzkoušejte odlehčenou, ale neméně chutnou verzi s avokádovou pomazánkou podle receptu od paní Andy Březinové.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Avokádo rozkrojte, vyjměte pecku a lžící vydlabejte dužninu ze slupky. Vložte ji do mixéru, přidejte trochu prolisovaného česneku, špetku soli, zakysanou či sladkou smetanu nebo lučinu a vše zakapejte limetkovou, případně citrónovou šťávou. Vše promixujte dohladka.

2. KROK

Celozrnnou bagetu nakrájejte na kolečka, a pokud chcete, můžete je nechat lehce opéct na pánvi. Vzniklé tousty potřete avokádovou pomazánkou a podle chuti ozdobte rozkrojeným cherry rajčátkem, nasekanou pažitkou nebo jarní cibulkou, případně další zeleninou podle chuti.

3. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů