Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zelné placky s mletým masem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 90 minut
čas vaření Vaření: 55 minut

Zelné placky s mletým masem - postup přípravy

Pokud máte rádi klasické karbanátky, zcela jistě vás uchvátí i tento vynikající pokrm. Zelné placky s mletým masem a křupavou sýrovou krustou si zamilujete nejen vy, ale i celý vaše rodina! Jídlo můžete připravit jak na oběd, tak i na večeři.

Ingredience pro:
4 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Nejprve začněte tím, že si omyjete a očistíte hlávkové zelí. Posléze jej nakrájejte ostrým nožem na tenčí nudličky a umístěte do mísy.




K zelí následně přidejte mleté maso dle preferencí, vejce, sůl a pepř dle chuti, najemno nastrouhanou cibuli a dobře promíchejte. Měli byste získat homogenní polotuhé těsto.

Fáze zapékání zelných placek a jejich servírování

Dále si k ruce vezměte zapékací misku a pusťte se do tvoření stejně velkých placek ze zelí a masa. Jednotlivé kousky pak vyskládejte do nádoby vymazané trochou oleje a dejte péct do předehřáté trouby na cca 45 minut při teplotě 180 °C.

Až uplyne tato doba, pokrm vyjměte a naneste na něj pomocí lžíce trochu směsi majonézy a najemno strouhaného tvrdého sýra. Dopékejte dozlatova dalších cca 10 minut. Hotové placky vyjměte z trouby a ihned podávejte třeba s jemně nasekanou petrželkou. Přejeme vám dobrou chuť.

Jak lze placky vylepšit?

Pokud máte rádi intenzivnější chutě, můžete do masového těsta se zelím přidat i chilli koření anebo lisovaný stroužek česneku. Hodit se budou i nejrůznější čerstvé i sušené bylinky, jako libeček, petržel, koriandr, majoránka, oregano a bazalka.

Video postup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů