Játrový salát se smetanovou zálivkou - postup přípravy
Játra jsou nejen chutná, ale také velmi zdravá. Připravte si je zajímavým způsobem ve formě salátu, na kterém si můžete pochutnat jen tak, nebo jej použít jako přílohu k masu.
Základ
Zálivka
Do hrnce nalijte vodu a přiveďte ji k varu. Do vody vložte oloupanou celou cibuli, bobkový list a játra. Ingredience vařte pod pokličkou 20 minut a poté hrnec odstavte z ohně.
Játra vyjměte z vody, postavte je bokem a připravte si zálivku.
Nakládané okurky nakrájejte na drobné kousky, nakrájejte také kopr a v míse vše smíchejte se zakysanou smetanou, prolisovaným česnekem, solí a pepřem.
Uvařená játra nakrájejte na drobné kousky a začněte je vrstvit do mísy. Na dno mísy dejte část jater a jejich povrch pokryjte zálivkou. Tento postup opakujte, dokud budete mít ingredience.
Tip: Játrový salát můžete podávat ihned, ale skvěle chutná také vychlazený. Můžete si na něm pochutnat s oblíbeným pečivem nebo jej můžete podávat jako přílohu k masu.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Калнина Наталья