Jednoduchá bramborová omeleta - postup přípravy
Spěcháte a potřebujete připravit rychlou večeři, která bude, pokud možno skvěle chutnat? Potom vsaďte na bramborovou omeletu s bylinkami a kořením, kterou ocení i ti, kteří obvykle jedí masové pokrmy. Vše zvládnete během pár minut.
Ingredience
Začněte tím, že si brambory pečlivě oloupete, omyjete a ostrým nožem pokrájíte na tenčí plátky. Poté si k ruce vezměte hlubší a větší pánev, vymažte ji změklým máslem po celé ploše a poklaďte na její dno bramborové plátky.
Zeleninu následně přiklopte víkem a duste pod poklicí na mírném plamenu po několik minut.
Dokončování bramborové omelety
Až budou brambory podušené a měkké, sejměte poklici a opékejte je dozlatova z obou stran. V další fázi si v misce vyšlehejte vejce a ochuťte je sušeným tymiánem, solí, mletým pepřem, sladkou mletou paprikou a vsypte i jemně pokrájenou jarní cibuli.
Směs vlijte rovnoměrně na brambory v pánvi a opékejte ještě několik minut.
Servírování bramborové omelety
Hotovou omeletu přesuňte na talíř a podávejte například s tatarskou omáčkou, majonézou, kečupem nebo dipem ze zakysané smetany a lisovaného česneku. Hodit se bude k porci i zelenina ve sladkokyselém nálevu nebo ta čerstvá typu rajčata, okurky a papriky. Přejeme vám dobrou chuť.
Různé variace bramborové omelety
Možné je samozřejmě bramborovou omeletu vylepšit dle libosti dalšími surovinami. Masožravci, kteří si neodepřou uzeniny, mohou do pokrmu zakomponovat třeba libovou šunku, slaninu, nebo oblíbenou uzenou klobásku. Skvělý pak bude v omeletě s bramborami i nahrubo strouhaný čedar nebo eidam.