Jednoduchá kakaová buchta s čokoládovou polevou - postup přípravy
Lahodný dezert nemusí být nijak složitý. I v oblasti pečení platí, že v jednoduchosti je krása. Tahle lahůdka to jenom potvrzuje. Vlastně jde o těsto s čokoládovou polevou, a jakkoliv zní vše jednoduše, výsledek je dokonalý. Navíc jde o dezert vhodný i pro začátečníky, jak pokud jde o seznam ingrediencí, tak pokud jde o samotný postup.
Ingredience
Jako první je třeba připravit si těsto. Jeho základem jsou všechny suché přísady, ke kterým se následně přidává vejce, mléko a také máslo. Postup přípravy těsta není nijak složitý, jelikož stačí jenom vše smíchat dohromady. Měla by vzniknout jemná, vláčná a nadýchaná konzistence těsta.
Jakmile jste se strukturou spokojeni, tak máte dvě možnosti, jak pokračovat. Tou první cestou je klasika. Rozehřátí trouby, nalití těsta na plech a jeho upečení. Že je hotové, se dá poznat jednoduše tak, že do něho píchnete špejli, a pokud na ní nezůstane těsto, je upečeno správně. A potom existuje verze druhá, kterou ocení všichni milovníci vaření v mikrovlnné troubě. Těsto stačí nalít do vhodné formy a vložit do mikrovlnky. Tu nastavte na plný výkon a dobu 6 minut. I tento postup povede k tomu, že těsto bude hotové.
Následný postup už je zase společný a stejný. Je třeba ve vodní lázni rozehřát čokoládu. Postupně ji rozpouštějte a míchejte, v jednotnou konzistenci. Pokud je to potřeba, je možné k ní přidat trochu smetany na šlehání, nebo másla.
Potom už stačí jenom čokoládu nalít na hotové těsto a rozetřít. Chvíli nechte vše chladnout při pokojové teplotě a potom dejte minimálně na hodinu do lednice. Po uplynutí této doby je lahůdka s čokoládovou polevou hotová. Kdo ji bude chtít vylepšit, může zkusit servírování s trochou šlehačky.