Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Maková nádivka do závinů i buchet

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Maková nádivka do závinů i buchet - postup přípravy

Kdo by nemiloval makovou nádivku, ať už v buchtách, koláčích či závinu. Dle Vaření s Jančou je její příprava až nečekaně nenáročná, časově i finančně, potřebujete pouze pár surovin a několik minut času.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Alžběta Strouhová
1. KROK

Mletý mák vsypte do hrnce a zalijte jej mlékem, přidejte cukr a sáček vanilkového cukru. Vařte vše při mírné teplotě, dokud se mléko nevyvaří a směs nezhoustne. Průběžně míchejte, aby se mák nepřipaloval.

2. KROK

Nastrouhejte si citronovou kůru, budete jí potřebovat zhruba 1 lžičku, použít můžete i sušenou. Máslo vyndejte z lednice, ukrojte silnější plátek a nechte jej ohřát na pokojovou teplotu.

3. KROK

Citronovou kůru, plátek másla a skořici vmíchejte do uvařené makové směsi. Vše řádně míchejte, dokud se máslo nerozpustí.

Tip: Do makové nádivky můžete přidat i rozinky.

4. KROK

Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

6. KROK

Zdroj receptu: Vaření s Jančou

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů