Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Jednoduchá nakládaná rajčata s česnekem

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut

Jednoduchá nakládaná rajčata s česnekem - postup přípravy

Věděli jste, že můžete konzervovat i rajčata? Uchovejte si šťavnatou úrodu rudých plodů na horší časy ve sladko-slaném nálevu s česnekem.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience na 2 sklenice o objemu 2 litry

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Rajčata omyjte a odstopkujte. Vidličkou na několika místech propíchejte slupku a vyskládejte je do čistých a sterilizovaných zavařovacích sklenic o objemu 2 litry.

2. KROK

V rychlovarné konvici přiveďte k varu vodu, zalijte s ní rajčata ve sklenicích až po okraj a nechte je stát 15 minut.

3. KROK

Mezitím nastrouhejte česnek na jemném struhadle. Po 15 minutách slijte vodu z rajčat a vylijte ji. Do sklenic přidejte po jedné lžíci cukru, jedné a půl lžíci soli a do každé polovinu nastrouhaného česneku. Obsah sklenic zalijte novou vroucí vodou, do každé sklenice přidejte jednu lžičku octa a pevně uzavřete sterilizovanými víčky.

4. KROK

Sklenice s rajčaty otočte dnem vzhůru, zakryjte je teplou dekou a nechte je zvolna vychladnout. Poté sklenice uložte na chladné a temné místo, kde vydrží i déle než 12 měsíců.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů