Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Dvoubarevná buchta s tvarohem a meruňkami

3,6
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Dvoubarevná buchta s tvarohem a meruňkami - postup přípravy

Je vcelku jedno, jestli čekáte návštěvu nebo chystáte nějakou důležitou sešlost. Tato buchta skvěle poslouží jako elegantní občerstvení, ale využijete ji i na (ne)obyčejnou svačinu. Hlavní je si pochutnat.

Ingredience pro:
1 porce

Těsto

Krém

Kuchařka
Kuchařka: Nela Maloňková
1. KROK

Do větší mísy rozklepněte dvě vejce, přidejte moučkový cukr a rozšlehejte. Postupně zašlehejte i olej s mlékem a poté do směsi prosejte kakaový prášek, prášek do pečiva a mouku. Promíchejte stěrkou. Do jiné mísy rozklepněte další dvě vejce a opět je vyšlehejte s moučkovým cukrem a následně s olejem.

2. KROK

Tentokrát do nich ovšem přimíchejte stěrkou crème fraîche a tvaroh. Meruňky nakrájejte na drobnější kostičky. Formu na pečení vyložte pečicím papírem a naneste na něj většinu kakaového těsta. Na to naneste krém, kousky meruněk a na závěr v pruzích naneste zbytek kakaového těsta s pomocí cukrářského sáčku. Promíchejte špejlí, abyste vytvořili ozdobný vzor, a vložte do trouby předehřáté na 180 stupňů péct na 30 minut. Poté můžete ihned podávat, dobrou chuť!

3. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů