Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Jednoduchý hrnkový perník

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 25 minut

Jednoduchý hrnkový perník - postup přípravy

Máte-li rádi perník, můžete si ho dopřát takřka každý den. Ten podle receptu od paní Andy Březinové je totiž neuvěřitelně jednoduchý a prakticky bezpracný.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Dále

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Hladkou mouku spolu s práškem do perníku a kakaem prosejte přes sítko, přidejte obyčejný a vanilkový cukr a suché přísady dobře promíchejte.

2. KROK

Do směsi vyklepněte vajíčko, přilijte rostlinný olej a mléko a zadělejte polotekuté těsto, které vlijte do plechu vyloženého pečicím papírem a dejte péct při 180 °C asi 20 až 30 minut, v závislosti na vlastnostech vaší trouby a velikosti formy (resp. výšky těsta).

3. KROK

Po dopečení perník nechte vychladnout, potřete marmeládou, posypejte strouhaným kokosem, ozdobte dle své fantazie a podávejte.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů