Jednoduchý hrnkový perník - postup přípravy
Máte-li rádi perník, můžete si ho dopřát takřka každý den. Ten podle receptu od paní Andy Březinové je totiž neuvěřitelně jednoduchý a prakticky bezpracný.
Ingredience
Dále
Hladkou mouku spolu s práškem do perníku a kakaem prosejte přes sítko, přidejte obyčejný a vanilkový cukr a suché přísady dobře promíchejte.
Do směsi vyklepněte vajíčko, přilijte rostlinný olej a mléko a zadělejte polotekuté těsto, které vlijte do plechu vyloženého pečicím papírem a dejte péct při 180 °C asi 20 až 30 minut, v závislosti na vlastnostech vaší trouby a velikosti formy (resp. výšky těsta).
Po dopečení perník nechte vychladnout, potřete marmeládou, posypejte strouhaným kokosem, ozdobte dle své fantazie a podávejte.