Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rychlý mramorový chlebíček

2,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 50 minut

Rychlý mramorový chlebíček - postup přípravy

Pokud potřebujete rychlý moučník, který i atraktivně vypadá, upečte jednoduchý mramorový chlebíček. Ke kávě se hodí dokonale.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Do mísy dejte vejce, cukr, sůl a vanilkový cukr a vše vyšlehejte do pěny. Poté přilijte slunečnicový olej a 180 mililitrů mléka a opět prošlehejte. Prosejte polovinu mouky a přidejte prášek do pečiva. Pak prosejte do mísy i druhou polovinu mouky a zase promíchejte.

2. KROK

Těsto si rozdělte napůl do dvou mís. Smíchejte kakao se 75 mililitry mléka, abyste neměli hrudky. Nalijte ho do jedné mísy s těstem a promíchejte.

3. KROK

Formu na chlebíček nebo menší pekáček si vymažte olejem. Dejte na jeho dno do středu 4 lžíce tmavého těsta, poté 4 lžíce světlého, pak zase 4 lžíce tmavého a opakujte, dokud těsto nedojde. Pak těsto špejlí ozdobte viz video.

4. KROK

Rozehřejte troubu na 180 °C a pečte chlebíček 45 až 50 minut. Můžete vyzkoušet špejlí, jestli se těsto nelepí. Vychladlý moučník vyklopte z formy a servírujte. Můžete ho na závěr posypat moučkovým cukrem nebo pokapat sirupem.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů