Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Jednoduchý jablkový závin se skořicí

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Jednoduchý jablkový závin se skořicí - postup přípravy

Občas nás zaskočí nečekaná návštěva, pokud ale nevíte, jak ji pohostit, vyzkoušejte jednoduchý jablkový závin podle paní Anny Horáčkové. Na jeho přípravu vám stačí pár základních surovin, několik jablek a chvilka času, během které vykouzlíte pravý chuťový požitek.

Ingredience pro:
4 kusy
+ -

Těsto

Náplň

Na dozdobení

Kuchařka
Kuchařka: Alžběta Strouhová
1. KROK

Hladkou mouku smíchejte s kypřicím práškem do pečiva a cukrem ve větší míse. Uprostřed směsi udělejte dostatečně velký důlek.

2. KROK

Heru nakrájejte na menší kousky a dejte ji přímo do připraveného důlku. Přidejte celé vejce a začněte zpracovávat těsto. Pokud je příliš hutné, přidejte několik lžic mléka.

3. KROK

Těsto zpracovávejte rukama co nejrychleji, aby se tuk příliš nerozpustil, nemělo by lepit. Zabalte jej do potravinářské fólie a odložte na chvíli do lednice.

4. KROK

Připravte si jablkovou náplň. Jablka oloupejte a nastrouhejte na hrubém struhadle. Pokud jsou příliš šťavnatá, vymačkejte je. Nastrouhaná jablka smíchejte s cukrem a se skořicí.

5. KROK

Jednotlivé díly těsta rozválejte na pásy silné zhruba 0,5 cm a posypte náplní, která by neměla zasahovat až do okrajů. Přehněte kratší okraje přes náplň a poté delší okraje tak, aby se překrývaly.

6. KROK

Záviny přesuňte na plech vyložený pečicím papírem a pečte asi 20 minut při 180 °C. Po upečení je posypte moučkovým cukrem a nakrájejte na jednotlivé dílky.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů