Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Jednoduchý koláč z pánve, který chutná úžasně

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 25 minut

Jednoduchý koláč z pánve, který chutná úžasně - postup přípravy

Většina koláčů se peče v troubě, což obvykle vyžaduje nějaký čas. Příprava v pánvi je mnohem rychlejší a jednodušší. Tento vaječný koláč chutná skvěle, i když není z trouby a připravíte ho během chvilky, takže si ho můžete připravit na chuť k snídani.

Ingredience pro:
6 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková
1. KROK

Do hluboké mísy rozklepněte vejce. Přidejte do nich špetku soli, moučkový cukr a vanilkový cukr. Šlehejte mixérem, dokud nezískáte hladkou a částečně tekutou konzistenci. Poté přidejte mléko a slunečnicový olej. Znovu důkladně promíchejte nebo prošlehejte mixérem. Postupně (ve dvou krocích) přidejte prosátou mouku s práškem do pečiva a po každém přidání celou směs důkladně promíchejte. Díky tomuto postupu byste měli získat velmi jemné těsto bez hrudek. Mouku můžete samozřejmě přidávat i pomaleji, abyste měli jistotu, že nevzniknou žádné nevzhledné hrudky. Navíc se vám bude těsto zpracovávat snadněji.

2. KROK

Nyní si připravte pánev a vymažte ji máslem. Nalijte do pánve těsto a rovnoměrně jej rozprostřete.

3. KROK

Nakrájejte banán na kolečka. Použít můžete i jiné ovoce, které máte rádi. Kolečka banánu položte na povrch těsta.

4. KROK

Pánev zakryjte pokličkou a dejte na mírný oheň. Koláč pečte po dobu asi 20 minut.

5. KROK

Poté se dotkněte povrchu koláče. Pokud nebude lepivý, můžete ho otočit na druhou stranu pomocí prkénka nebo jiné desky a pečte dalších 5-7 minut.

6. KROK

Nakonec koláč otočte dort na talíř, aby byly krásně vidět banány a nechte vychladnout. Naporcujte a můžete podávat! Koláč bude měkký, jemný a velmi chutný. Díky banánům bude ještě sladší a koláč si zaručeně vychutnají děti i dospělí k snídani nebo svačině.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů