Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Mramorované sušenky s kakaem a vanilkou

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Mramorované sušenky s kakaem a vanilkou - postup přípravy

Recept na mramorované sušenky je jedinečný v tom, že se skládá z ingrediencí, které máte stále v kuchyni. Potřebujete-li připravit dezert ke kávě nebo čaji na poslední chvíli, vyzkoušejte tento postup, který vám zabere jen pár minut.

Ingredience pro:
20 kusů
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Vejce vyšlehejte s cukrem, špetkou soli a vanilkovým cukrem. Do směsi zamíchejte změklé máslo a poté do ní prosejte mouku. Následně přisypte kypřící prášek do pečiva  a uhněťte těsto.

Tip: Místo másla můžete použít margarín.

2. KROK

Těsto rozdělte na dvě stejné části a do jedné z nich zapracujte kakao. Světlé těsto vyválejte do tvaru válce a stejný postup opakujte také u kakaového těsta. Oba těsta poté válením spojte dohromady.

3. KROK

Z těsta trhejte kusy o šířce přibližně 3 cm a z každého kusu vytvarujte kuličku, kterou obalte v troše mouky. Kuličky odkládejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte je v předehřáté troubě na 160 °C po dobu 15 minut.

4. KROK

Poznámka: Během pečení mohou sušenky trochu popraskat. Toho se nelekejte, je to tak v pořádku.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů