Jednoduchý recept na nepečený kokosový koláč - postup přípravy
Nepečené dorty jsou dezertovým hitem posledních let. Jsou rychlé, jednoduché a ve většině případů báječné, a to už jak na pohled, tak ve výsledné chuti. Tento kokosový koláč je další z řady nepečených dobrot a zvládne ho jak zkušený cukrář, tak i naprostý začátečník v pečení a přípravě pokrmů. Navíc si jeho lahodná chuť umí získat nejeden mlsný jazýček.
Ingredience
Do středně velkého hrnce nalijte poloviční množství mléka a cukru a za stálého míchání nechte vařit. Druhou polovinu mléka smíchejte s kokosem a zbylým cukrem.
Mléko v hrnci přiveďte k varu a přilijte kokosovou směs. Tu opět za stálého míchání nechte vařit, dokud nezhoustne, podobně jako puding nebo krupice. Poté odeberte hrnec ze sporáku a nechte vychladnout.
Po vychladnutí na pokojovou teplotu přidejte rozpuštěné máslo, smetanu a citronovou kůrou. Všechny ingredience poté pořádně promíchejte. Pokud se vám krém zdá málo hustý, můžete použít ztužovač smetany.
Na plech rozložte papír na pečení a první vrstvu kakaových sušenek. Na sušenky rovnoměrně vylijte krém a takto vrstvěte, dokud vám nedojdou ingredience. Poslední vrstva by však měla vyjít na krém.
Nakonec nechte ztuhnout v lednici. Před podáváním ozdobte porci šlehačkou. Můžete posypat také kakaovým práškem nebo trochou kokosu.