Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Jogurtové sušenky se dvěma druhy ořechů

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Jogurtové sušenky se dvěma druhy ořechů - postup přípravy

Jogurtové sušenky jsou zajímavé kombinací jemného jogurtu a křupavých ořechů. Jejich výhodou je snadná a rychlá příprava. Vyzkoušejte zdravější alternativu sušenek.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

V míse vyšlehejte vejce se špetkou soli, cukrem a vanilkovým cukrem. Jakmile se ingredience spojí, vmíchejte k nim rostlinný olej a směs znovu zamíchejte. 

2. KROK

Poté do směsi vmíchejte bílý jogurt a následně také polovinu množství s nasekanými mandlemi, vlašskými ořechy, čokoládovými kousky a oloupaným nakrájeným jablkem.

Poznámka: Před krájením z jablka odstraňte jádřinec.

3. KROK

Nakonec k ingrediencím přisypte kypřící prášek do pečiva se zbytkem mouky a uhněťte těsto, které vyválejte na plát o výšce 0,5 cm. 

4. KROK

Těsto nařežte na stejně velké kousky o rozměrech cca 4×6 cm, které vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem. Jogurtové sušenky pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 20 minut. 

5. KROK

Sušenky nechte vychladnout a podávejte je posypané moučkovým cukrem. 

Tip: Dezert se skvěle hodí k odpolední kávě nebo čaji. Můžete ho servírovat také jako svačinku se sklenicí mléka.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů