Jogurtové sušenky se dvěma druhy ořechů - postup přípravy
Jogurtové sušenky jsou zajímavé kombinací jemného jogurtu a křupavých ořechů. Jejich výhodou je snadná a rychlá příprava. Vyzkoušejte zdravější alternativu sušenek.
Ingredience
V míse vyšlehejte vejce se špetkou soli, cukrem a vanilkovým cukrem. Jakmile se ingredience spojí, vmíchejte k nim rostlinný olej a směs znovu zamíchejte.
Poté do směsi vmíchejte bílý jogurt a následně také polovinu množství s nasekanými mandlemi, vlašskými ořechy, čokoládovými kousky a oloupaným nakrájeným jablkem.
Poznámka: Před krájením z jablka odstraňte jádřinec.
Nakonec k ingrediencím přisypte kypřící prášek do pečiva se zbytkem mouky a uhněťte těsto, které vyválejte na plát o výšce 0,5 cm.
Těsto nařežte na stejně velké kousky o rozměrech cca 4×6 cm, které vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem. Jogurtové sušenky pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 20 minut.
Sušenky nechte vychladnout a podávejte je posypané moučkovým cukrem.
Tip: Dezert se skvěle hodí k odpolední kávě nebo čaji. Můžete ho servírovat také jako svačinku se sklenicí mléka.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Rychlé a snadné recepty na dezerty