Kakaová buchta s vanilkovým krémem - postup přípravy
Kakaové těsto a vanilkový krém z jogurtu je vynikající kombinace na dezert. Recept na něj nám poskytla paní Martina Wágnerová.Dejte do rendlíku mléko, žloutek, cukr a pudingové prášky a za stálého míchání uvařte pudink. Dejte ho do mísy, na jeho povrch přiložte potravinářskou fólii, aby se netvořil škraloup, a nechte ho vychladnout.
Rozklepněte vejce a oddělte bílky a žloutky. Z bílků ušlehejte se špetkou soli pevný sníh. Žloutky vyšlehejte s cukrem a olejem. Poté přidejte vodu, mouku, kakao a prášek do pečiva a zamíchejte. Nakonec opatrně vmíchejte sníh z bílků, tak aby těsto zůstalo nadýchané.
Nalijte těsto na vymazaný a vysypaný (případně pečicím papírem vyložený) plech s vyšším okrajem. Vložte plech do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečte, dokud se těsto nepřestane lepit na špejli.

Vychladlý puding rozšlehejte šlehačem na hladký krém a pak do něj zašlehejte jogurt. Namažte ho na vychladlý korpus a posypejte ho strouhanou hořkou čokoládou. Dejte do lednice ztuhnout, nejlépe do druhého dne.
