Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Pivovarská bašta s vepřovou krkovicí

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 35 minut

Pivovarská bašta s vepřovou krkovicí - postup přípravy

Pivovarská bašta je vydatné jídlo, které dokonale kombinuje šťavnaté maso s výživnou zeleninou a pivem. Vyzkoušejte recept podle Youtube kanálu Vaříme s Mozkem.

Ingredience pro:
3 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Pórek, oba druhy cibule, kapii a česnek nakrájejte nadrobno. Maso nakrájejte na menší kousky a zprudka je smažte na rozpáleném oleji 3–4 minuty, aby se maso zatáhlo.

Poznámka: Před krájením z kapie odstraňte semeník.

2. KROK

K masu přidejte zeleninu a pokračujte ve smažení další minutu. Směs zalijte worcestrovou omáčkou, sójovou omáčkou a ochuťte ji pepřem a drceným kmínem. 

3. KROK

Do směsi vmíchejte také kečup a vše zalijte pivem. Pokrm následně vařte, pod pokličkou, přibližně 30 minut, dokud maso nezměkne. 

Poznámka: Je-li to nutné, masovou směs dosolte. 

4. KROK

Pivovarskou baštu servírujte s bramborem, který můžete posypat nasekanou petrželkou.

Tip: Místo brambor můžete pokrm servírovat s rýží, bramboráky nebo s křupavým pečivem. 

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů