Pivovarská bašta s vepřovou krkovicí - postup přípravy
Pivovarská bašta je vydatné jídlo, které dokonale kombinuje šťavnaté maso s výživnou zeleninou a pivem. Vyzkoušejte recept podle Youtube kanálu Vaříme s Mozkem.
Ingredience
Pórek, oba druhy cibule, kapii a česnek nakrájejte nadrobno. Maso nakrájejte na menší kousky a zprudka je smažte na rozpáleném oleji 3–4 minuty, aby se maso zatáhlo.
Poznámka: Před krájením z kapie odstraňte semeník.
K masu přidejte zeleninu a pokračujte ve smažení další minutu. Směs zalijte worcestrovou omáčkou, sójovou omáčkou a ochuťte ji pepřem a drceným kmínem.
Do směsi vmíchejte také kečup a vše zalijte pivem. Pokrm následně vařte, pod pokličkou, přibližně 30 minut, dokud maso nezměkne.
Poznámka: Je-li to nutné, masovou směs dosolte.
Pivovarskou baštu servírujte s bramborem, který můžete posypat nasekanou petrželkou.
Tip: Místo brambor můžete pokrm servírovat s rýží, bramboráky nebo s křupavým pečivem.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem