Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kakaová roláda s tvarohem a vanilkou

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 17 minut

Kakaová roláda s tvarohem a vanilkou - postup přípravy

Provoňte svůj domov kakaovou roládou s tvarohem, kterou připravíte jednoduše a během pár minut. Dezert se skvěle hodí jako sladká tečka po vydatném obědě.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Těsto

Krém

Na posypání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Vejce vyšlehejte s cukrem ve vodní lázni. Jakmile vznikne světlá pěna, přidejte hladkou mouku s kakaem, rozpuštěným máslem a mlékem.

Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, suché ingredience prosejte.

2. KROK

Těsto vylijte na plech, vyložený pečicím papírem a pečte ho v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 15 minut. Upečené těsto zakryjte potravinovou fólií a nechte ho volně vychladnout.

Poznámka: Fólie zabrání vysychání těsta.

3. KROK

Mezitím připravte krém. Změklé máslo vyšlehejte s moučkovým a vanilkovým cukrem do hladké hmoty, do které postupně přidejte tvaroh. 

4. KROK

Vychladlý korpus vraťte zpět na plech, potřete ho krémem, zakryjte fólií a vložte na 1–2 hodiny do lednice. Poté, co krém ztuhne, těsto zarolujte, zabalte do čisté utěrky a dejte ho chladit na dalších 30 minut.

5. KROK

Kakaovou roládu s tvarohem nakonec posypte moučkovým cukrem a podávejte ji nakrájenou na kousky. 

Tip: Každou porci můžete ozdobit trochou šlehačky.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Viktor Nagy

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů