Kakaová roláda s tvarohem a vanilkou - postup přípravy
Provoňte svůj domov kakaovou roládou s tvarohem, kterou připravíte jednoduše a během pár minut. Dezert se skvěle hodí jako sladká tečka po vydatném obědě.
Těsto
Krém
Na posypání
Vejce vyšlehejte s cukrem ve vodní lázni. Jakmile vznikne světlá pěna, přidejte hladkou mouku s kakaem, rozpuštěným máslem a mlékem.
Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, suché ingredience prosejte.
Těsto vylijte na plech, vyložený pečicím papírem a pečte ho v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 15 minut. Upečené těsto zakryjte potravinovou fólií a nechte ho volně vychladnout.
Poznámka: Fólie zabrání vysychání těsta.
Mezitím připravte krém. Změklé máslo vyšlehejte s moučkovým a vanilkovým cukrem do hladké hmoty, do které postupně přidejte tvaroh.
Vychladlý korpus vraťte zpět na plech, potřete ho krémem, zakryjte fólií a vložte na 1–2 hodiny do lednice. Poté, co krém ztuhne, těsto zarolujte, zabalte do čisté utěrky a dejte ho chladit na dalších 30 minut.
Kakaovou roládu s tvarohem nakonec posypte moučkovým cukrem a podávejte ji nakrájenou na kousky.
Tip: Každou porci můžete ozdobit trochou šlehačky.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Viktor Nagy
Facebook komentáře
Pro zobrazení, se přihlaste.