Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Gruzínské masovo-zeleninové kuličky

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Gruzínské masovo-zeleninové kuličky - postup přípravy

Dnes vám nabídneme skvělý recept ze zeleniny a drůbežího masa, který by se vám mohl moc líbit. Jsou to kuličky na gruzínský způsob, které jsou lehké, svěží a báječně voní dálkami.

Ingredience pro:
6 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Návod na přípravu:

Mleté kuřecí maso se obvykle docela těžko shání, takže si ho možná budete muset umlít sami. Nezapomeňte ho před rozemletím důkladně omýt.




Umleté maso vložte do mísy a přidejte k němu sůl, sušený česnek, koření chmeli-suneli a pepř. Mladé zelí dobře omyjte, odstraňte vrchní listy a osušte. Rozkrojte ho na části a nasekejte na jemné nudličky. Omyjte a osušte i kopr, který nasekejte na jemné kousky.

Do oddělené misky vložte bílý sýr a vidličkou ho rozmačkejte na jemnou hmotu, do které vyklepněte vajíčko a dobře navzájem promíchejte. Tuto sýrovou směs pak přidejte k mletému masu spolu se zelím a koprem a vše důkladně promíchejte.

Zapněte si troubu na 180 stupňů Celsia, aby se rozehřála a připravte si plech na pečení, který vyložte pečicím papírem. Namočte si ruce a z masového těsta formujte menší kuličky, které vyrovnejte na připravený plech. Když jsou připravené všechny, vložte plech do vyhřáté trouby a pečte asi 30 minut, dokud kuličky na povrchu krásně nezezlátnou.

Podávejte čerstvé, ale i později zchladlé spolu s čerstvým zeleninovým salátem nebo s grilovanou zeleninou. Dobrou chuť.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů