Gruzínské masovo-zeleninové kuličky

Další 0 fotografie
ČAS PŘÍPRAVY
30 minut
ČAS VAŘENÍ
30 minut
NÁROČNOST
Snadná

Gruzínské masovo-zeleninové kuličky - postup přípravy

Dnes vám nabídneme skvělý recept ze zeleniny a drůbežího masa, který by se vám mohl moc líbit. Jsou to kuličky na gruzínský způsob, které jsou lehké, svěží a báječně voní dálkami.

Návod na přípravu:

Mleté kuřecí maso se obvykle docela těžko shání, takže si ho možná budete muset umlít sami. Nezapomeňte ho před rozemletím důkladně omýt.




Umleté maso vložte do mísy a přidejte k němu sůl, sušený česnek, koření chmeli-suneli a pepř. Mladé zelí dobře omyjte, odstraňte vrchní listy a osušte. Rozkrojte ho na části a nasekejte na jemné nudličky. Omyjte a osušte i kopr, který nasekejte na jemné kousky.

Do oddělené misky vložte bílý sýr a vidličkou ho rozmačkejte na jemnou hmotu, do které vyklepněte vajíčko a dobře navzájem promíchejte. Tuto sýrovou směs pak přidejte k mletému masu spolu se zelím a koprem a vše důkladně promíchejte.

Zapněte si troubu na 180 stupňů Celsia, aby se rozehřála a připravte si plech na pečení, který vyložte pečicím papírem. Namočte si ruce a z masového těsta formujte menší kuličky, které vyrovnejte na připravený plech. Když jsou připravené všechny, vložte plech do vyhřáté trouby a pečte asi 30 minut, dokud kuličky na povrchu krásně nezezlátnou.

Podávejte čerstvé, ale i později zchladlé spolu s čerstvým zeleninovým salátem nebo s grilovanou zeleninou. Dobrou chuť.

Galerie

Další 0 fotografie
Co si myslíte o receptu?
4/5 (80%) 564 hlasů
Nahlásit chybu
125 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt