Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kakaové kytičky s bílou čokoládou a sezamem

4,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 21 minut

Kakaové kytičky s bílou čokoládou a sezamem - postup přípravy

Ohromte své blízké kakaovými kytičkami, které ozvláštní každou vánoční tabuli. Cukroví je rychlé a snadné na přípravu a oblíbíte si ho pro jeho vzhled i chuť.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Těsto

Na obalení a zdobení

Poleva

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Změklé máslo vyšlehejte s moučkovým cukrem, vanilkovým cukrem a špetkou soli. Poté, co se ingredience propojí, do nich vešlehejte vejce a vmíchejte mouku s kakaem. 

2. KROK

Poznámka: Aby vzniklo hladké těsto bez hrudek, mouku s kakaem, před použitím, prosejte a mouku přidejte do směsi nadvakrát.

3. KROK

Z těsta postupně odebírejte části o velikosti přibližně 3 cm, z kterých vytvořte kuličky, které obalte ve vaječném bílku a sezamových semínkách. Pomocí tvořítka udělejte v kuličce ozdobné tvary, připomínající okvětní lístky 

Tip: Při tvarování cukroví se můžete inspirovat postupem ve videu níže.

4. KROK

Postup opakujte, dokud budete mít ingredience a cukroví odkládejte na plech, vyložený pečicím papírem. Kakaové kytičky pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 15–18 minut.

5. KROK

Cukroví nechte vychladnout a poté střed každé kytičky ozdobte bílou čokoládou a čokoládovým bonbonem dle vlastního výběru. Místo bonbonu můžete použít ořech.

Poznámka: Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni nebo mikrovlnné troubě a na cukroví ji aplikujte pomocí cukrářského sáčku.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů