Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Smažený květák s vejci a jarní cibulkou

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 5 minut
čas vaření Vaření: 25 minut

Smažený květák s vejci a jarní cibulkou - postup přípravy

Pokud nechcete v kuchyni trávit dlouhé hodiny, ale zároveň si chcete dopřát chutné jídlo, vyzkoušejte recept na smažený květák s vejci a jarní cibulkou. Podávat ho můžete samotný, avšak skvěle bude chutnat také s vařeným bramborem či čerstvým pečivem.

Ingredience pro:
2 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Květák omyjte pod tekoucí vodou a rozeberte ho na menší kousky. Ty vložte do osolené vroucí vody a vařte je do změknutí. Poté je vyjměte a nechte je lehce okapat.

2. KROK

Jarní cibulku omyjte a nakrájejte ji na malé kousky. Na pánvi rozpusťte máslo a cibulku na ní dozlatova orestujte. Poté do pánve přidejte květák a směs dobře promíchejte.

3. KROK

Do mísy rozklepněte vejce a vyšlehejte je se solí. Poté směs přelijte do pánve a začněte ji ihned míchat. Jakmile budou vejce hotová, stáhněte pánev z ohně.

4. KROK

Smažený květák ihned servírujte samotný, s vařeným bramborem nebo čerstvým pečivem.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů