Kakaové šneky s jahodovým dipem - postup přípravy
Hledáte-li inspiraci k přípravě lehkého a rychlého dezertu, vyzkoušejte lahodné kakaové šneky. Součástí receptu je jahodový dip, který si vaši blízcí zamilují.
Ingredience
Na pomazání
Dip
Na posypání
Listové těsto rozbalte a pomažte ho polovinou množství másla. V misce smíchejte moučkový cukr s kakaem a polovinu směsi rozprostřete po celém povrchu těsta.
Poznámka: Lžící kakao uhlaďte do rovna.
Na kakaovou vrstvu položte druhý plát listového těsta, zarovnejte okraje dezertu a válečkem ho uhlaďte. Těsto pomažte zbytkem másla a posypte zbytkem směsi cukru a kakaa.
Těsto zarolujte a roládu nakrájejte na kolečka o šířce 1,5–2 cm. Kolečka ukládejte na plech vyložený pečicím papírem a pomažte je po povrchu změklým máslem.
Kakaové šneky pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 20 minut. Zatímco se dezert peče, připravte jahodový dip. Jahody omyjte, zbavte je zelených částí a nakrájejte je na menší kousky.
Jahody smíchejte v pánvi s cukrem a vařte je 2 minuty. Poté do směsi vmíchejte škrob a vařte ji další 2–3 minuty. Jakmile se ingredience propojí, odstavte jahodový dip z tepla a nechte ho volně vychladnout.
Tip: Kakaové šneky servírujte s jahodovým dipem a posypané moučkovým cukrem.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Appetizing.tv-Baking Recipes