Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kandovaná dýně jen ze 3 ingrediencí

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 1460 minut

Kandovaná dýně jen ze 3 ingrediencí - postup přípravy

Kandovaná dýně je skvělá, protože k její přípravě budete potřebovat jen 3 ingredience. Příprava je snadná a výsledkem je zdravá pochoutka, vhodná jako sladké občerstvení.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Dýni oloupejte, odstraňte z ní jádřinec a nakrájejte ji na kousky o šířce cca 0,5 cm. Kousky zeleniny vložte do hrnce, kde je zasypte cukrem, přikryjte pokličkou a nechte odpočívat 4 hodiny. 

2. KROK

Poznámka: Pokud máte dostatek času, nechte zeleninu naloženou v cukru přes noc. Díky cukru pustí dýně šťávu.

3. KROK

Po této době hrnec postavte na sporák, k dýni vmíchejte kyselinu citronovou a dýni vařte, na středním ohni, 5 minut pod pokličkou. 

Tip: Pokud by dýně nepustila dostatek šťávy, můžete do hrnce přilít 100–200 ml vody.

4. KROK

Uvařenou dýni odstavte z tepla a nechte ji 3–4 hodiny volně chladnout. Poté do ní vmíchejte další lžičku kyseliny citronové a vařte ji dalších 5 minut. 

Poznámka: Tento postup opakujte 4x. 

5. KROK

Dýni sceďte a jednotlivé kousky vyložte na tácy, které jsou součástí sušičky na ovoce. Dýni sušte při 65 °C více než 24 hodin.

6. KROK

Poznámka: Dobře vysušené kousky dýně by se neměly lepit na ruce ani k sobě navzájem. Podobným způsobem můžete připravit také kandovaný pomeranč, kiwi, banán nebo borůvky.

7. KROK

Kandovanou dýni skladujte ve vzduchotěsné nádobě. 

Tip: Nemáte-li možnost sušit dýni v sušičce, můžete použít troubu. Postup je stejný, pouze doba sušení je závislá na výkonnosti vaší trouby.

8. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

9. KROK

Videopostup krok za krokem

10. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů