Kandovaná dýně jen ze 3 ingrediencí - postup přípravy
Kandovaná dýně je skvělá, protože k její přípravě budete potřebovat jen 3 ingredience. Příprava je snadná a výsledkem je zdravá pochoutka, vhodná jako sladké občerstvení.
Ingredience
Dýni oloupejte, odstraňte z ní jádřinec a nakrájejte ji na kousky o šířce cca 0,5 cm. Kousky zeleniny vložte do hrnce, kde je zasypte cukrem, přikryjte pokličkou a nechte odpočívat 4 hodiny.
Poznámka: Pokud máte dostatek času, nechte zeleninu naloženou v cukru přes noc. Díky cukru pustí dýně šťávu.
Po této době hrnec postavte na sporák, k dýni vmíchejte kyselinu citronovou a dýni vařte, na středním ohni, 5 minut pod pokličkou.
Tip: Pokud by dýně nepustila dostatek šťávy, můžete do hrnce přilít 100–200 ml vody.
Uvařenou dýni odstavte z tepla a nechte ji 3–4 hodiny volně chladnout. Poté do ní vmíchejte další lžičku kyseliny citronové a vařte ji dalších 5 minut.
Poznámka: Tento postup opakujte 4x.
Dýni sceďte a jednotlivé kousky vyložte na tácy, které jsou součástí sušičky na ovoce. Dýni sušte při 65 °C více než 24 hodin.
Poznámka: Dobře vysušené kousky dýně by se neměly lepit na ruce ani k sobě navzájem. Podobným způsobem můžete připravit také kandovaný pomeranč, kiwi, banán nebo borůvky.
Kandovanou dýni skladujte ve vzduchotěsné nádobě.
Tip: Nemáte-li možnost sušit dýni v sušičce, můžete použít troubu. Postup je stejný, pouze doba sušení je závislá na výkonnosti vaší trouby.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Калнина Наталья