Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Celerová nať nakládaná v oleji a soli

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut

Celerová nať nakládaná v oleji a soli - postup přípravy

Celerovou nať můžete mimo jiné uchovat tak, že si její chuť v pokrmech vychutnáte celou zimu. Stačí z ní udělat „pesto“ a dát ho do skleniček.

Ingredience pro:
6 sklenic
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Omyjte celerovou nať ze 3 celerů a pak z ní otrhejte lístky. Lístky dejte do mixéru, přidejte nim sůl a 5 lžic oleje. Vše rozmixujte na pomyslné pesto.

Tip: Tvrdé stonky určitě nevyhazujte. Můžete je zamrazit a použít později při vaření, například do vývarů.

2. KROK

Do malých skleniček o objemu 40 mililitrů dejte hotovou směs až téměř po okraj. Navrch ještě nalijte půl lžičky oleje a zavíčkujte. Sladujte na chladném a temném místě, nejlépe v lednici.

3. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

4. KROK

Videopostup krok za krokem

5. KROK

Zdroj receptu: Obżarciuch

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů