Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rychlé srbské rizoto s mletým masem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 28 minut

Rychlé srbské rizoto s mletým masem - postup přípravy

Nemusíte trávit hodiny v kuchyni, abyste uvařili lehký, chutný a výživný pokrm, který vás zasytí. Vyzkoušejte rychlé srbské rizoto, podle Youtube kanálu Vaříme s Mozkem.

Ingredience pro:
2 porce
+ -

Základ

Na posypání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Cibuli, česnek a kapii nakrájejte nadrobno. Cibuli smažte na rozpuštěném sádle 2–3 minuty a následně k ní přidejte mleté maso. 

Poznámka: Před krájením z kapie odstraňte semeník. 

2. KROK

Pokračujte ve smažení další 4 minuty, aby se maso zatáhlo. Maso osolte, opepřete a vmíchejte do něj česnek s kapií. Přidejte mletou sladkou papriku s rajčatovým protlakem, ingredience zamíchejte a zalijte vodou. 

3. KROK

Pokrm duste 20 minut, pod pokličkou, dokud zelenina nezměkne. Nakonec přidejte mražený hrášek a po minutě vařenou rýži. 

4. KROK

Tip: Rýži je většinou nutné vařit 15 minut. Vždy se ale řiďte pokyny, uvedenými na obalu konkrétního produktu. 

5. KROK

Směs zamíchejte a odstavte z tepla. Rychlé srbské rizoto servírujte posypané nasekanou petrželkou a kousky kapie. 

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů