Rychlé srbské rizoto s mletým masem - postup přípravy
Nemusíte trávit hodiny v kuchyni, abyste uvařili lehký, chutný a výživný pokrm, který vás zasytí. Vyzkoušejte rychlé srbské rizoto, podle Youtube kanálu Vaříme s Mozkem.
Základ
Na posypání
Cibuli, česnek a kapii nakrájejte nadrobno. Cibuli smažte na rozpuštěném sádle 2–3 minuty a následně k ní přidejte mleté maso.
Poznámka: Před krájením z kapie odstraňte semeník.
Pokračujte ve smažení další 4 minuty, aby se maso zatáhlo. Maso osolte, opepřete a vmíchejte do něj česnek s kapií. Přidejte mletou sladkou papriku s rajčatovým protlakem, ingredience zamíchejte a zalijte vodou.
Pokrm duste 20 minut, pod pokličkou, dokud zelenina nezměkne. Nakonec přidejte mražený hrášek a po minutě vařenou rýži.
Tip: Rýži je většinou nutné vařit 15 minut. Vždy se ale řiďte pokyny, uvedenými na obalu konkrétního produktu.
Směs zamíchejte a odstavte z tepla. Rychlé srbské rizoto servírujte posypané nasekanou petrželkou a kousky kapie.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem