Karamelové kostky s arašídy a čokoládou - postup přípravy
Letos vám talíř s vánočním cukrovím mohou pomoci doplnit třeba lahodné karamelové kostky s buráky. Jejich příprava je jednoduchá a milovníci karamelu se po nich doslova utlučou.
Ingredience
Na pánev s nepřilnavým povrchem nasypejte cukr a postavte ji na sporák. Nechte cukr rozpustit a za občasného míchání počkejte, až zkaramelizuje. Poté přidejte smetanu a nechte v ní za stálého míchání zkaramelizovaný cukr rozpustit. Nakonec přidejte lžičku másla a míchejte, dokud se nerozpustí.
Připravte si menší formu, kterou vyložte pečicím papírem. Forma musí být tak velká, aby karamel, který do ní nalijete, byl zhruba půl centimetru silný. Přelijte do ní horkou směs z pánve a na tu nasypejte loupané nesolené arašídy. Pak dejte formu na půl hodiny do mrazáku.
Ve vodní lázni si rozpusťte čokoládu. Tu poté po vyndání z mrazáku nalijte na arašídy a rozetřete ji tak, aby všechny zakryla. Pak ji dejte na půl hodiny ztuhnout do lednice. Poté vyjměte dezert z formy, odstraňte z něj pečicí papír a nakrájejte na kostky. Bude to vyžadovat dobrý nůž a trochu síly. Poté můžete podávat.