Třešňové řezy se zakysanou smetanou - postup přípravy
Třešňové řezy se zakysanou smetanou vás okouzlí svou lehkostí a svěžím ovocným nádechem. Jsou ideální volbou pro letní dezert, který láká ke kousnutí.
Těsto
Třešňová náplň
Smetanová náplň
Prosetou mouku smíchejte s kypřicím práškem do pečiva, cukrem a změklým máslem. Jakmile se ingredience propojí, přidejte do směsi vejce se zakysanou smetanou a vytvořte těsto.
Těsto zabalte do potravinové fólie a pokračujte s přípravou náplně. Do většího hrnce vložte vypeckované třešně, které smíchejte s vodou, cukrem a přiveďte je k varu.
Po 3 minutách do směsi přidejte Gelfix, směs promíchejte a po rozpuštění Gelfixu ji odstavte z tepla a nechte 2–3 minuty chladnout.
Tip: Místo Gelfixu můžete použít 10 g rozpuštěné želatiny.
Náplň následně rozprostřete na plech, vyložený potravinovou fólií a nechte ji 15–20 minut tuhnout. Na druhý plech, vyložený pečicím papírem, rozprostřete těsto, které pečte při 180 °C po dobu 12 minut.
Nakonec připravte smetanovou náplň, smícháním zakysané smetany s moučkovým cukrem a zahušťovadlem zakysané smetany. Směsí následně pokryjte třešně a položte na ní upečený korpus.
Třešňové řezy se zakysanou smetanou vložte aspoň na 2 hodiny do lednice, poté je z plechu vyklopte a servírujte je nakrájené na kousky.
Poznámka: V případě použití želatiny bude dezert tuhnout déle.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Ольга Матвей