Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Třešňové řezy se zakysanou smetanou

2,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Třešňové řezy se zakysanou smetanou - postup přípravy

Třešňové řezy se zakysanou smetanou vás okouzlí svou lehkostí a svěžím ovocným nádechem. Jsou ideální volbou pro letní dezert, který láká ke kousnutí.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Těsto

Třešňová náplň

Smetanová náplň

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Prosetou mouku smíchejte s kypřicím práškem do pečiva, cukrem a změklým máslem. Jakmile se ingredience propojí, přidejte do směsi vejce se zakysanou smetanou a vytvořte těsto. 

2. KROK

Těsto zabalte do potravinové fólie a pokračujte s přípravou náplně. Do většího hrnce vložte vypeckované třešně, které smíchejte s vodou, cukrem a přiveďte je k varu. 

3. KROK

Po 3 minutách do směsi přidejte Gelfix, směs promíchejte a po rozpuštění Gelfixu ji odstavte z tepla a nechte 2–3 minuty chladnout. 

Tip: Místo Gelfixu můžete použít 10 g rozpuštěné želatiny. 

4. KROK

Náplň následně rozprostřete na plech, vyložený potravinovou fólií a nechte ji 15–20 minut tuhnout. Na druhý plech, vyložený pečicím papírem, rozprostřete těsto, které pečte při 180 °C po dobu 12 minut.

5. KROK

Nakonec připravte smetanovou náplň, smícháním zakysané smetany s moučkovým cukrem a zahušťovadlem zakysané smetany. Směsí následně pokryjte třešně a položte na ní upečený korpus. 

6. KROK

Třešňové řezy se zakysanou smetanou vložte aspoň na 2 hodiny do lednice, poté je z plechu vyklopte a servírujte je nakrájené na kousky. 

Poznámka: V případě použití želatiny bude dezert tuhnout déle.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů