Nepečený ovocný řez ze 3 druhy želé - postup přípravy
Připravte si rychlý dezert, který vás ohromí svou osvěžující chutí. Nepečený ovocný řez ocení všichni milovníci snadné přípravy dezertů, u které není nutné použití trouby.
Základ
Průhledné želé
Citronové želé
Ovocné želé
Ostatní ingredience
Želatinu v prášku rozmíchejte v horké vodě a nechte ji vychladnout.
Poznámka: V tomto receptu byla použita jahodovo-vanilková příchuť želatiny. Chcete-li, můžete použít i malinovou příchuť.
Mezitím vyložte dno dortového ráfku sušenkami a v samostatné míse smíchejte horkou vodu s citronovou želatinou v prášku, kterou nechte vychladnout.
Poznámka: Dno ráfku vyložte pečicím papírem.
Nyní smíchejte horkou vodu se želatinou v prášku z lesního ovoce, kterou nechte také vychladnout. Do průhledné želatiny vmíchejte maliny a poté, co směs nabobtná, směsí pokryjte sušenky v dortovém ráfku.
Dezert vložte do lednice a připravte krém vyšleháním studeného mléka se šlehačkou v prášku.
Poznámka: Směs šlehejte při nejvyšších otáčkách.
Jakmile směs získá tuhou konzistenci, přidejte do ní citronovou želatinu, za stálého šlehání. Krémem pokryjte malinovou vrstvu a rozprostřete na něj ovocné želé.
Nepečený ovocný řez vložte na několik hodin do lednice, nejlépe přes noc. Poté ho podávejte nakrájený na kousky.
Tip: Každou porci můžete ozdobit několika lístky máty.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: rodzinka bez nudy