Jablečný koláč z tvarohového těsta s drobenkou

i Zdroj fotografie: Andy Březinová
i Zdroj fotografie: Andy Březinová
ČAS PŘÍPRAVY
30 minut
ČAS VAŘENÍ
30 minut
NÁROČNOST
Snadná

Jablečný koláč z tvarohového těsta s drobenkou - postup přípravy

Kombinace tvarohu s jablky nejenže dokáže potěšit chuťové buňky, ale zároveň je díky ní koláč velmi jemný a vláčný. Svůj recept na něj nám poskytla paní Andy Březinová.
1. KROK

Utřete v míse změklé máslo s cukrem a vanilkovým cukrem, přidejte vejce a prošlehejte do pěny. Poté do mísy nastrouhejte kůru z jednoho pečlivě omytého citronu. Přidejte tvaroh, mouku a prášek do pečiva a vypracujte hladké těsto.

2. KROK

Těsto rozprostřete na plech vymazaný máslem a vysypaný moukou, případně ho můžete vyložit pečicím papírem. Oloupejte a nastrouhejte jablka a dejte je rovnoměrně na těsto. Posypejte je dle chuti skořicí, cukrem a nasekanými mandlemi.

3. KROK

V talíři smíchejte změklé máslo, cukr a hladkou mouku. Pečlivě vše zpracujte mezi prsty, dokud vám nevznikne drobenka. Tu pak nasypejte na vršek koláče.

4. KROK

Rozehřejte troubu na 180 °C a pečte, dokud nebude drobenka hezky načervenalá a koláč propečený.

Galerie

Co si myslíte o receptu?
5/5 (82%) 290 hlasů
Nahlásit chybu
69 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt