Karbanátky s cuketou a zeleninovým salátem - postup přípravy
Karbanátky s cuketou podle Youtube kanálu Vaření s Jančou jsou šťavnaté a na povrchu křupavé. Podávat je můžete s jednoduchým salátem plným chutí a vitamínů.
Karbanátky
Salát
Na obalování a smažení
Cuketu omyjte, rozkrojte napůl a odstraňte z ní jádřinec. Poté ji nastrouhejte nahrubo a smíchejte s mletým masem.
Do směsi přidejte koření Mletá masa, černý pepř, sůl, vejce, strouhanku a pomocí rukou vše důkladně promíchejte.
Nyní si připravte salát. Zeleninu omyjte a nakrájejte ji na kousky. Před krájením papriky z ní odstraňte semeník. Salát ochuťte pepřem, solí, promíchejte ho a dejte ho chladit do lednice, než usmažíte karbanátky.
Tip: Do salátu není nutné přidávat dresink, díky přítomnosti šťávy z rajčat.
Z masové směsi vytvarujte karbanátky velikosti dlaně, obalte je ve strouhance a smažte je z každé strany přibližně 5–8 minut.
Poznámka: Délka smažení je závislá na tloušťce karbanátků.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaření s Jančou