Karbanátky s kefírem, cibulí a česnekem - postup přípravy
Připravte si jedny z nejjemnějších a nejšťavnatějších karbanátků s kefírem, jaké jste jedli. Recept je rychlý a jeho výsledkem je šťavnatý pokrm, který se rozplývá v ústech.
Základ
Na smažení
Mleté maso smíchejte s kefírem, vejcem a solí. Do směsi vmíchejte rozmixovanou cibuli s prolisovaným česnekem a ingredience znovu důkladně promíchejte.
Směs na závěr zahustěte moukou a začněte s tvořením karbanátků.
Tip: Aby se ingredience lépe propojily, mouku přidávejte do masové směsi postupně.
Karbanátky, o velikosti dlaně, pokládejte na pánev s rozpáleným olejem, kde je smažte, z každé strany, 4 minuty, dozlatova.
Poznámka: Karbanátky smažte na mírném ohni, pod pokličkou.
Karbanátky s kefírem odkládejte, po usmažení, na bílý ubrousek, který z nich vysaje přebytečný tuk.
Tip: Pokrm můžete servírovat s brambory. Výhodou karbanátků je, že skvěle chutnají i zastudena.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Улыбнись и Попробуй