Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Karbanátky s kefírem, cibulí a česnekem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 5 minut
čas vaření Vaření: 16 minut

Karbanátky s kefírem, cibulí a česnekem - postup přípravy

Připravte si jedny z nejjemnějších a nejšťavnatějších karbanátků s kefírem, jaké jste jedli. Recept je rychlý a jeho výsledkem je šťavnatý pokrm, který se rozplývá v ústech.

Ingredience pro:
7 kusů
+ -

Základ

Na smažení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Mleté maso smíchejte s kefírem, vejcem a solí. Do směsi vmíchejte rozmixovanou cibuli s prolisovaným česnekem a ingredience znovu důkladně promíchejte. 

2. KROK

Směs na závěr zahustěte moukou a začněte s tvořením karbanátků.

Tip: Aby se ingredience lépe propojily, mouku přidávejte do masové směsi postupně.

3. KROK

Karbanátky, o velikosti dlaně, pokládejte na pánev s rozpáleným olejem, kde je smažte, z každé strany, 4 minuty, dozlatova.

Poznámka: Karbanátky smažte na mírném ohni, pod pokličkou.

4. KROK

Karbanátky s kefírem odkládejte, po usmažení, na bílý ubrousek, který z nich vysaje přebytečný tuk. 

Tip: Pokrm můžete servírovat s brambory. Výhodou karbanátků je, že skvěle chutnají i zastudena.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů