Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zapečená rýže s kuřecím masem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 50 minut

Zapečená rýže s kuřecím masem - postup přípravy

Pokud si chcete dopřát něco chutného, ale zároveň výživného a sytého, připravte si zapečenou rýži s kuřecím masem. Pokrm je šťavnatý a plný aromatických chutí.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Základ

Maso

Dip

Ostatní

Na vymazání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Rýži uvařte v osolené vodě a mezitím zpracujte ostatní ingredience. 

Poznámka: Rýže se obecně vaří 15 minut. Vždy se ale řiďte pokyny na obalu konkrétního produktu.

2. KROK

Okurky nakrájejte na kolečka a kuřecí prsa na malé kostičky. Sýr nastrouhejte na hrubém struhadle a papriku nakrájejte nadrobno. 

Poznámka: Před krájením z papriky odstraňte semeník. 

3. KROK

Maso smíchejte se solí, mletou sladkou paprikou, mletou skořicí, rozmarýnem, mletým černým pepřem, kurkumou, sušeným česnekem a olejem. Poté, v samostatné misce, smíchejte majonézu s kečupem. 

4. KROK

Na pánvi smažte maso přibližně 4–5 minut, dokud se nezatáhne. Přidejte k němu nadrobno nakrájenou červenou cibuli a pokračujte ve smažení další 2 minuty. 

5. KROK

Zapékací mísu vymažte olejem a její dno pokryjte vařenou rýží. Tu potřete třetinou množství dipu z majonézy a kečupu, který zakryjte třetinou nastrouhaného sýra. Na sýr rozprostřete masovou směs, potřete ji druhou třetinou dipu a druhou třetinou sýra, který zasypte kukuřicí. 

6. KROK

Na závěr přidejte nakrájenou papriku, kterou pokryjte plátky okurek. Ty potřete zbytkem dipu, který posypte zbytkem sýra. Pokrm následně pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 35 minut. 

7. KROK

Zapečenou rýži podávejte ihned. Skvěle ale chutná i po vychladnutí. Můžete ji tedy servírovat, jako hlavní jídlo i lehkou svačinku, zastudena. 

Tip: Každou porci můžete ozdobit trochou petrželky.

8. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

9. KROK

Videopostup krok za krokem

10. KROK

Zdroj receptu: Vařte s Charlesem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů