Zapečená rýže s kuřecím masem - postup přípravy
Pokud si chcete dopřát něco chutného, ale zároveň výživného a sytého, připravte si zapečenou rýži s kuřecím masem. Pokrm je šťavnatý a plný aromatických chutí.
Základ
Maso
Dip
Ostatní
Na vymazání
Rýži uvařte v osolené vodě a mezitím zpracujte ostatní ingredience.
Poznámka: Rýže se obecně vaří 15 minut. Vždy se ale řiďte pokyny na obalu konkrétního produktu.
Okurky nakrájejte na kolečka a kuřecí prsa na malé kostičky. Sýr nastrouhejte na hrubém struhadle a papriku nakrájejte nadrobno.
Poznámka: Před krájením z papriky odstraňte semeník.
Maso smíchejte se solí, mletou sladkou paprikou, mletou skořicí, rozmarýnem, mletým černým pepřem, kurkumou, sušeným česnekem a olejem. Poté, v samostatné misce, smíchejte majonézu s kečupem.
Na pánvi smažte maso přibližně 4–5 minut, dokud se nezatáhne. Přidejte k němu nadrobno nakrájenou červenou cibuli a pokračujte ve smažení další 2 minuty.
Zapékací mísu vymažte olejem a její dno pokryjte vařenou rýží. Tu potřete třetinou množství dipu z majonézy a kečupu, který zakryjte třetinou nastrouhaného sýra. Na sýr rozprostřete masovou směs, potřete ji druhou třetinou dipu a druhou třetinou sýra, který zasypte kukuřicí.
Na závěr přidejte nakrájenou papriku, kterou pokryjte plátky okurek. Ty potřete zbytkem dipu, který posypte zbytkem sýra. Pokrm následně pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 35 minut.
Zapečenou rýži podávejte ihned. Skvěle ale chutná i po vychladnutí. Můžete ji tedy servírovat, jako hlavní jídlo i lehkou svačinku, zastudena.
Tip: Každou porci můžete ozdobit trochou petrželky.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vařte s Charlesem