Tvarohové buchty jako od babičky - postup přípravy
Kynuté tvarohové buchty jsou českou klasikou, a pokud je uděláte dobře, nemají chybu. Recept na jedny takové jako od babičky nám poskytla paní Tereza Koubková.Do misky dejte vlažné mléko, rozdrobte do něho droždí a promíchejte. Smíchejte v míse mouku se solí a pak do ní nalijte mléko s droždím. Vzápětí přidejte rozpuštěné máslo, žloutky, cukr i vanilkový cukr a nastrouhanou kůru z citronu. Zamíchejte a pak rukama nebo robotem vypracujte hladké těsto. Přikryjte ho a nechte 60 až 90 minout kynout, v půlce kynutí těsto ještě jednou propracujte.

V míse si smíchejte tvarohy na náplň s citronovou kůrou, vanilkovým cukrem, a moučkovým cukrem. Pokud máte rádi více nebo méně sladký tvaroh, množství cukru můžete upravit.
Na vále z těsta odkrajujte malé kusy, udělejte z nich placičku a zabalte do každé trochu náplně. Dejte buchty na plech (či do pekáče) vymazaný olejem a vysypaný moukou a nechte je ještě asi 20 minut kynout. Potřete je rozpuštěným máslem a dejte péct do předehřáté trouby na 160 až 180 °C po dobu asi 40 minut. Záleží na vlastnostech vaší trouby.

Ihned po upečení buchty potřete rozpuštěným máslem, do které jste přidali trošku rumu dle chuti, a posypejte je moučkovým cukrem. Nechte vychladnout a podávejte.
