Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kaviár z červené řepy s rajčaty a paprikou

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 28 minut

Kaviár z červené řepy s rajčaty a paprikou - postup přípravy

Kaviár z červené řepy je skvělou kombinací výrazných chutí, plnou vitamínů. Můžete ho přidat do salátů, použít ho jako přílohu k masu nebo jako pomazánku na pečivo.

Ingredience pro:
1 sklenice
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Na rozpáleném oleji smažte, na proužky nakrájenou, cibuli po dobu 2 minut. Přidejte k ní proužky papriky a pokračujte ve smažení další 3 minuty.

Poznámka: Před krájením z papriky odstraňte semeník.

2. KROK

Syrovou řepu oloupejte, nastrouhejte ji na hrubém struhadle a přidejte ji do pánve k zelenině. Ingredience zamíchejte a smažte ještě 1 minutu.

3. KROK

Zatím nastrouhejte rajčata na hrubém struhadle a vmíchejte je k řepě. Směs přikryjte pokličkou a vařte ji přibližně 15 minut, dokud řepa nezměkne. 

Poznámka: Během vaření zeleninovou směs několikrát promíchejte.

4. KROK

Směs ochuťte solí a pokračujte ve vaření, bez poklice, dalších 5–7 minut. Následně řepu odstavte z tepla a vmíchejte do ní bobkový list s prolisovaným česnekem a pepřem. Ingredience důkladně promíchejte a kaviárem z červené řepy naplňte sterilizovanou sklenici. 

5. KROK

Po vychladnutí pokrm podávejte s oblíbeným pečivem. 

Tip: Řepný kaviár můžete zakomponovat také do salátů nebo ho servírovat jako přílohu k masu. 

6. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: УХ ТЫ,КУХНЯ

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů