Kávový zmrzlinový chlebíček s karamelem - postup přípravy
Kávový zmrzlinový chlebíček má jemnou strukturu, lahodnou chuť a perfektně vás osvěží nejen během letních dní. Výhodou je velmi rychlá a jednoduchá příprava.
Základ
Zdobení
Instantní kávu nechte rozpustit v mléce a do směsi vmíchejte kondenzované mléko. V samostatné míse vyšlehejte smetanu dotuha a kávovou směs do ní vešlehejte.
Smetanovou směs s kávou rozprostřete do formy na zmrzlinu kterou zakryjte potravinovou fólií a vložte na 3–4 hodiny do lednice.
Kávový zmrzlinový chlebíček vyklopte, ozdobte ho karamelovou polevou, posypte čokoládovým zdobením a podávejte ho nakrájený na kousky.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Dolci Veloci 89

