Zlatavé opečené brambory na másle se zeleným chilli a čerstvým koriandrem

Další 1 fotografie
Další 1 fotografie
ČAS PŘÍPRAVY
15 minut
ČAS VAŘENÍ
90 minut
NÁROČNOST
Snadná

Zlatavé opečené brambory na másle se zeleným chilli a čerstvým koriandrem - postup přípravy

Připravte si pytel nových brambor a dejte se do smažení. Proč celý pytel? Protože tyhle brambůrky zmizí ze stolu, aniž si toho stačíte všimnout. Díky unikátní kombinaci koření jsou totiž tak neskutečně dobré, že jste nic podobného dost možná ještě nejedli. Tyhle vás rozhodně nesmí minout.
1. KROK

Připravte si nové brambory malého vzrůstu, které důkladně umyjte a vydrbejte kartáčkem od nečistot, ale slupku z nich neškrábejte. Vsypte je do hrnce se studenou vodou tak, aby byly všechny brambory úplně ponořené. Přiveďte vodu s bramborami na prudkém ohni k varu a když začne bublat, přidejte dvě čajové lžičky soli, ztlumte plamen na minimum, zakryjte pokličkou a nechte zvolna probublávat asi 15 minut.

2. KROK

Abyste zjistili, že jsou brambory dostatečně uvařené, zapíchněte do jedné z nich ostří tenkého nože. Když nůž klade odpor a brambora je tuhá, ještě je nechte chvilku vařit. Jestliže projede do brambory jako do másla, je vaření u konce. V tom případě slijte vodu a nechte brambory trochu vychladnout. Pak je překrájejte na poloviny.

3. KROK

Oloupejte cibuli a česnek. Cibuli nastrouhejte na jemném struhadle, česnek prolisujte a obojí promíchejte. Nať koriandru nasekejte najemno. Papričku jalapeño rozkrojte na poloviny, zbavte ji stopky, jadřince i zbytků semínek a rozkrájejte ji na jemné kostičky.

4. KROK

Na kamnech rozehřejte pánev s trochou olivového oleje a přidejte dvě lžíce másla. Když je máslo rozpuštěné, přihoďte do pánve uvařené a rozpůlené brambory, zasypejte je kořením na kuře, solí a oreganem a smažte je za občasného míchání asi 15 minut. Pak přidejte zbytek másla, zakápněte ještě trochou olivového oleje, přidejte směs strouhané cibule s česnekem a jemně nasekanou chilli papričku. Přisypejte ještě špetku oregana a pár minut restujte a pak promíchejte s bramborami. Na mírném ohni opékejte další hodinu, zasypejte čerstvou natí koriandru, promíchejte a podávejte. 

5. KROK

Video postup krok za krokem

Galerie

Další 1 fotografie
Další 1 fotografie
Co si myslíte o receptu?
4/5 (80%) 286 hlasů
Nahlásit chybu
129 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma
Dezerty, moučníky, sladkosti
Nejjednodušší jemný dezert z kondenzovaného mléka a smetany
0 hlasů
10 minut
17 minut
Hlavní chody
2 recepty na vepřové maso zapečené s bramborem
0 hlasů
minut
minut
Dezerty, moučníky, sladkosti
Podzimní jogurtová bábovka s jablky a rozinkami
1 hlasů
20 minut
40 minut
Dezerty, moučníky, sladkosti
Jemný koláč s jablkovou náplní ochucenou skořicí a hřebíčkem
0 hlasů
40 minut
35 minut

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty