Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kečup z čerstvých rajčat se zázvorem

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 28 minut

Kečup z čerstvých rajčat se zázvorem - postup přípravy

Už si nemusíte kupovat omáčky, které jsou plné zbytečných chemických látek. Připravte si jednoduchý kečup z čerstvých rajčat a užijte si jeho plnou chuť.

Ingredience pro:
1 sklenice
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Rajčata vložte do mísy s horkou vodou, kterou zakryjte a její obsah nechte zcela vychladnout. Rajčata následně oloupejte, nakrájejte a vložte do hrnce. 

2. KROK

Zeleninu vařte 12 minut na mírném ohni, poté ji vložte do mixéru, kde k ní přidejte nakrájený česnek se zázvorem, šalotkou a ingredience rozmixujte dohladka. 

3. KROK

Směs propasírujte, vraťte do hrnce a část z tekutiny smíchejte se škrobem, v samostatné misce. Škrobovou směs vmíchejte do tekutiny v hrnci a směs vařte 2–3 minuty.

4. KROK

Kečup ochuťte cukrem, solí, vmíchejte do ní rýžový ocet a po dalších 10 minutách vaření hrnec odstavte z tepla. 

Poznámka: Doba vaření kečupu je orientační. Delší vaření způsobí hustší konzistenci.

5. KROK

Kečupem naplňte sterilizovanou sklenici, kterou uzavřete a skladujte na chladném a tmavém místě, nejlépe v lednici. 

Poznámka: Sterilizace zabrání znehodnocení kečupu bakteriemi.

6. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Sweet Adjeley

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů