Kefírová buchta s čokoládovým krémem - postup přípravy
Kefírová buchta s čokoládovým krémem podle receptu od paní Jitky Kořánové je vynikající a jednoduchý dezert, který vám zpříjemní každé odpoledne u kávy.
Těsto
Krém
Ve větší míse smíchejte mouku s cukrem, kakaem a také jedlou sodou. Přidejte olej a vejce spolu s kefírem a rumem. Ze všech surovin pečlivě vymíchejte hladké těsto.
Těsto nalijte na vymazaný a moukou vysypaný plech. Dejte ho péct do předehřáté trouby na 170 °C na zhruba 20–25 minut. Po upečení ho nechte zcela vychladnout.
Na krém rozpusťte čokoládu ve vodní lázní a smíchejte ji se zakysanou smetanou. Poté jím potřete vychladlý korpus. Buchtu nechte před podáváním dostatečně ztuhnout v lednici.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.