Kefírový chlebíček se sušenými brusinkami - postup přípravy
Nadýchaný kefírový chlebíček připravíte za méně než hodinu, na jeho přípravu navíc nepotřebujete ani mixér či zvláštní zkušenosti s pečením. Díky kefíru je nečekaně vláčný, sušené brusinky pak dodávají každému soustu nečekaný ovocný akcent.
Ingredience
Kefír vlijte do větší misky. Vsypte jedlou sodu a řádně promíchejte. Přilijte olej a pokračujte v míchání.
Do směsi postupně vmíchejte cukr a následně mouku. Vše řádně rozmíchejte, aby vzniklo hladké těsto bez hrudek.
Těsto vlijte do formy vhodné velikosti, pečlivě jej uhlaďte a rozetřete do stran. V případě potřeby formu vymažte a vysypte moukou.
Chlebíček pečte v troubě vyhřáté na 180 °C po dobu 35–40 minut. Upečený chlebíček vyklopte z formy a posypte moučkovým cukrem. Chlebíček krájejte na plátky, široké dle vašich preferencí.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Кулинарная Самобранка