Vanilkový závin Karpatka z odpalovaného těsta plněný pudinkovým krémem

Další 1 fotografie
Další 1 fotografie
ČAS PŘÍPRAVY
30 minut
ČAS VAŘENÍ
15 minut
NÁROČNOST
Snadná

Vanilkový závin Karpatka z odpalovaného těsta plněný pudinkovým krémem - postup přípravy

Záviny, štrúdly a rolády jsou nejoblíbenějším a zároveň nejefektnějším druhem moučníku, který můžete doma připravit. Vypadají skvěle a chutnají ještě lépe. Dnes vám prozradíme recept na fenomenální závin s názvem Karpatka, který je plný báječného žloutkového pudinkového krému naplněném v korpusu z odpalovaného těsta. Mňam!
1. KROK

Do kastrůlku vyklepněte dvě vajíčka, přidejte k nim 100 gramů cukru, vanilkovou esenci a kukuřičný škrob. Metličkou vše jemně vyšlehejte do jednolité konzistence. Přilijte k ní mléko a postavte na kamna. Na mírném ohni směs přiveďte k varu a za stálého míchání ji vařte, dokud nezíská konzistenci hustého pudinku. Poté kastrůlek odstavte z kamen a nechte pudink vychladnout, přičemž jeho povrch zakryjte potravinářskou fólií tak, aby ležela přímo na hladině. Díky tomu se nevytvoří škraloup.

2. KROK

Máslo rozkrájejte na menší kostky a vsypte je do nového hrnce. Zalijte ho vodou, ve které rozpusťte tři gramy cukru a jeden gram soli. Postavte hrnec na kamna a na mírném ohni zahřívejte, dokud voda nezačne vřít a máslo se úplně nerozpustí. Pak směs promíchejte, vsypte do ní hladkou mouku a energicky míchejte, abyste vytvořili hutné a hladké těsto, které se nesmí začít připalovat ke dnu.

3. KROK

Když je těsto hotové, odstavte ho z kamen. Vyklepněte tři vajíčka a po jednom je přidávejte do těsta, přičemž každé vajíčko nejprve důkladně zapracujte do hmoty, než přidáte další. S touto prací vám velmi pomůže kuchyňský robot. Pokud ho ale nemáte, zvládnete to snadno i ručně. Výsledkem by mělo být husté a vazké těsto, které je docela podobné husté bramborové kaši.

4. KROK

Vlijte těsto na plech vyložený pečicím papírem a stěrkou ho rozetřete po celé jeho ploše do tenké vrstvy. Pak plech vložte do trouby vyhřáté na 190 °C a pečte ho asi 15 minut. Když je dopečené, vyjměte těsto z plechu, odřízněte okraje tak, abyste získali rovné okraje. Povrch těsta rovnoměrně potřete vychladlým pudinkem a stočte ho do pevné rolády. Tu zabalte do pečicího papíru a nechte hodinu v lednici ztuhnout.  

5. KROK

Video postup krok za krokem

Galerie

Další 1 fotografie
Další 1 fotografie
Co si myslíte o receptu?
5/5 (81%) 248 hlasů
Nahlásit chybu
71 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt