Kinder Bueno dort s krémem a ořechy - postup přípravy
Díky tomuto receptu nebudete vůbec muset zapínat troubu. Pochutnejte si na Kinder Bueno dortu, který je vláčný díky smetanovému krému a křupavý díky oříškům na povrchu.
Korpus
Náplň
Krém
Poleva
Zdobení
Částí sušenek vyložte dno dortového ráfku. Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu s máslem a tekutinou polijte sušenky. Na čokoládu položte druhou půlku sušenek a v míse vyšlehejte krém.
Poznámka: Každou sušenku před vložením do dortového ráfku namočte v mléce.
Sladkou smetanu vyšlehejte s cukrem a poté do ní vešlehejte mascarpone. Krém rozdělte na dvě části – do jedné z nich přimíchejte rozpuštěnou bílou čokoládu a do druhé vmíchejte hořkou čokoládu. Obě směsi dobře promíchejte, aby se ingredience spojily.
Polovinou tmavého krému potřete sušenky ve formě a pokryjte ho další vrstvou sušenek, které potřete polovinou světlého krému. Ten poté zakryjte zbytkem sušenek. Zbylé množství obou krémů smíchejte dohromady a vzniklou hmotou potřete povrch dortu.
Kinder Bueno dort vložte do lednice a chlaďte jej 1 hodinu, poté jej polijte hořkou čokoládou rozpuštěnou v mléce.
Poznámka: Na závěr dort posypte nasekanými lískovými ořechy, odejměte dortový ráfek a dezert podávejte nakrájený na trojúhelníky.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Chef Mladen