Kinder Pingui - postup přípravy
Všechny děti beznadějně milují dezert Kinder Pingui. Proč ale kupovat tuto nezdravou variantu, když si doma můžete sami připravit lahodný moučník, který chutná i vypadá velmi podobně. Je přitom domácí, můžete jej udělat v libovolném množství a zaručujeme, že se po něm jen zapráší.
Korpus
Náplň
Poleva
Glazura
Na začátku si připravíme plech, který vyložíme papírem na pečení, poté troubu předehřejeme na 175 stupňů a připravíme těsto.
Všechny ingredience rozdělíme na dvě části, protože budeme připravovat dva korpusy. Pět vajec rozšleháme se 100 g cukru, sáčkem vanilkového cukru, 2,5 lžíce krupice, 2,5 lžíce pšeničné mouky, 2,5 lžíce kakaa, 2,5 lžíce medu, půl lžičky prášku do pečiva, 135 ml oleje, 25 ml mléka a špetkou soli. To samé uděláme i se zbývajícími surovinami v jiné míse.
Lehce promícháme a nalijeme těsto na připravené plechy. Dáme je do trouby a pečeme po dobu 12-15 minut. Poté necháme obě těsta vychladnout.
Nyní můžeme připravit čokoládovou polevu. Rozpustíme čokoládu s máslem za stálého míchání na mírném plameni. Po roztavení odstavíme hrnec bokem a necháme polevu mírně vychladnout.
Poté připravíme želatinu podle pokynů na obalu. Šlehačku šleháme, dokud nebude zcela hustá. Mléko smícháme s medem a vanilkovou esencí a přidáme jej do šlehačky. Nakonec přidáme nabobtnanou želatinu a vše dobře promícháme.
Na první korpus rozložíme polovinu množství vanilkového krému a dobře vyrovnáme. Opatrně naneseme čokoládovou polevu, která musí mít pokojovou teplotu. První část dáme do lednice, aby mírně zatuhla.
Poté přidáme zbytek krému a přikryjeme druhým korpusem a připravíme druhou čokoládovou glazuru. Opět stačí smíchat čokoládu, máslo a trochu oleje a medu, aby byla glazura krásně lesklá. Rozpustíme na plotně a nalijeme na připravený dezert.