Klasické lečo s uzeninou a vajíčkem - postup přípravy
Někdo ho zbožňuje, jiný nenávidí – nikdo však nezůstává ke klasickému leču lhostejný. I jeho zařazení do jídelníčku se člověk od člověka liší. Zatímco pro jednoho je to klasický oběd s pečivem či bramborem, pro jiného je to typický snídaňový pokrm. Ať tak či tak, pokud se vám při pohledu na něj sbíhají sliny, připravte si jej doma také třeba podle receptu, o který se podělila paní Andy Chudobová.
Ingredience
Cibuli očistěte a nasekejte najemno. Orestujte ji zlehka na pánvi s trochou rostlinného oleje. Měkký salám nakrájejte na kostičky a přidejte je do pánve. Restujte jej společně s cibulí.
Přihoďte na kostičky nakrájené papriky a také druhou cibuli nakrájenou na půlkulaté nudličky. Vše podle chuti osolte a opepřete, popřípadě přidejte mleté hořčičné semínko a restujte, dokud není zelenina tak akorát na skus. Poté přidejte na kostičky nakrájená rajčata. Jakmile změknou, vyklepněte do směsi také vajíčka, rozmíchejte ho v zelenině do homogenní hmoty a odstavte z plotny.
Hotové lečo poddávejte spolu s krajíčkem čerstvého chleba nebo jiného pečiva, které máte rádi.