Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Pečené mleté maso se zelím

3,4
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 45 minut

Pečené mleté maso se zelím - postup přípravy

Pečené mleté maso se zelím je velmi šťavnaté a chutné. Můžete ho podávat s vařenými bramborami nebo salátem. Velkou výhodou tohoto receptu je, že je velmi jednoduchý, rychlý a pochutná si na něm celá rodina. Navíc se připravuje v troubě, takže nemusíte stát dlouho u sporáku a smažit se s masem. Výroba je velmi rychlá a pokrm naprosto dokonalý.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Zelí nakrájejte najemno. Cibuli nastrouhejte najemno nebo nasekejte mixérem a promíchejte se zelím. Do této hmoty přidejte vejce, mleté maso a sůl. Pepř a jakékoli další koření přidejte podle chuti.




Míchejte, dokud směs nebude spojená a hladká. Z hmoty vytvarujte středně velké koule a dejte je do formy vytřené olejem. Zakryjte fólií a pečte po dobu 40 minut při 200 stupních.

Nyní smíchejte majonézu se strouhaným sýrem, solí, pepřem, česnekem a bylinkami podle chuti. Asi 10 minut před koncem pečení naneste hmotu na každou masovou kouli a pečte dalších 10 minut bez fólie.

Maso bude velmi šťavnaté, jemné, chutné a můžete ho využít jako předkrm i hlavní chod. Skvěle se k němu hodí čerstvý salát, díky kterému bude jídlo nejen zdravější, ale také lehčí. Vyzkoušejte tento netradiční recept a užijte si s rodinou chutnou večeři.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů