Pečené mleté maso se zelím

Další 2 fotografie
Další 2 fotografie
ČAS PŘÍPRAVY
25 minut
ČAS VAŘENÍ
45 minut
NÁROČNOST
Snadná

Pečené mleté maso se zelím - postup přípravy

Pečené mleté maso se zelím je velmi šťavnaté a chutné. Můžete ho podávat s vařenými bramborami nebo salátem. Velkou výhodou tohoto receptu je, že je velmi jednoduchý, rychlý a pochutná si na něm celá rodina. Navíc se připravuje v troubě, takže nemusíte stát dlouho u sporáku a smažit se s masem. Výroba je velmi rychlá a pokrm naprosto dokonalý.

Zelí nakrájejte najemno. Cibuli nastrouhejte najemno nebo nasekejte mixérem a promíchejte se zelím. Do této hmoty přidejte vejce, mleté maso a sůl. Pepř a jakékoli další koření přidejte podle chuti.




Míchejte, dokud směs nebude spojená a hladká. Z hmoty vytvarujte středně velké koule a dejte je do formy vytřené olejem. Zakryjte fólií a pečte po dobu 40 minut při 200 stupních.

Nyní smíchejte majonézu se strouhaným sýrem, solí, pepřem, česnekem a bylinkami podle chuti. Asi 10 minut před koncem pečení naneste hmotu na každou masovou kouli a pečte dalších 10 minut bez fólie.

Maso bude velmi šťavnaté, jemné, chutné a můžete ho využít jako předkrm i hlavní chod. Skvěle se k němu hodí čerstvý salát, díky kterému bude jídlo nejen zdravější, ale také lehčí. Vyzkoušejte tento netradiční recept a užijte si s rodinou chutnou večeři.

Galerie

Další 2 fotografie
Další 2 fotografie
Co si myslíte o receptu?
5/5 (81%) 317 hlasů
Nahlásit chybu
89 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt