Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Klasické pečené špízy

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 40 minut

Klasické pečené špízy - postup přípravy

Tyto špízy jsou vynikající hned z několika důvodů – jednak chutnají skvěle a jednak vám pomohou zužitkovat zásoby z lednice či mrazáku. O svůj recept se s námi podělila paní Ilona Šimůnková.

Ingredience pro:
1 porce
Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Připravte si velikou mísu, plech s nízkými bočnicemi a několik dlouhých špejlí. Nakrájejte na velké kostky maso, špek, slaninu, klobásu, papriku i cibuli a vše vsypte do mísy. Posypejte přísady solí a mletým černým pepřem, popřípadě přidejte i další koření, které máte rádi, a ingredience promíchejte, aby se obalily kořením. Brambory oloupejte a nakrájejte je na středně silná kolečka.

2. KROK

Plech vyložte pečicím papírem. Na každou špejli napíchejte střídavě kousek masa, cibuli, uzeninu, špek, slaninu a papriku a přísady střídejte až do konce špejle. Brambory napíchejte na samostatné špejle. Vše postříkejte olejem, brambory případně posypejte vhodným kořením a špejle položte na bočnice plechu, aby jakoby visely ve vzduchu. Plech vložte do trouby rozehřáté na teplotu 180 °C a pečte špízy asi 40 minut a podávejte.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů