Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Omáčka s pažitkou a masovými koulemi

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 93 minut

Omáčka s pažitkou a masovými koulemi - postup přípravy

Nevíte-li, co vařit k obědu, inspirujte se receptem paní Ivany Reisingerové. Omáčka s pažitkou je jemná a chuťově zajímavá. Budete-li ji servírovat s masovými koulemi, budou se vaši strávníci olizovat až za ušima.

Ingredience pro:
3 porce
+ -

Maso

Omáčka

Příloha

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Mletá masa smíchejte dohromady, směs osolte, opepřete a vmíchejte do ní nasekaný rozmarýn. 

Tip: Množství rozmarýnu je závislé na vašich osobních chuťových preferencích.

2. KROK

Ze směsi vyválejte kuličky o průměru přibližně 3,5 cm a vložte je do tukem vymazaného pekáče. Následně maso pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 1,5 hodiny.

Poznámka: Aby bylo maso šťavnaté, přibližně v polovině doby pečení jej podlijte trochou vody.

3. KROK

Zatímco se kuličky pečou, připravte si omáčku. V hrnci rozehřejte máslo, zaprašte jej moukou a utvořte jíšku, kterou zalijte vývarem. 

Tip: Pokud vám v jíšce vzniknou hrudky, rozmíchejte je pomocí metličky. 

4. KROK

Do směsi vlijte šlehačku a vše vařte 20 minut. Po upečení kuliček, je vyjměte z pekáče, odložte bokem a výpek z masa přilijte do hrnce s omáčkou. Dle chuti ji osolte, opepřete a zjemněte smetanou. 

5. KROK

Poznámka: Omáčku vařte přibližně 3 minuty a následně do ní vmíchejte omytou a nasekanou pažitku. 

6. KROK

Omáčku s pažitkou, masovými kuličkami a brambory můžete ihned servírovat. 

Tip: Brambory rozšťouchejte a podávejte je ozdobené nasekanou petrželkou. 

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů